Alaska

Alaska, landet som inneholder mer enn 3.000 elver, mer enn 3 millioner innsjøer og over 55.000 km av kyst strandlinje er dette tall som overgår enhvers fantasi. Dette understreker et vell av muligheter for sportsfiskere og gjør Alaska til noen av Nord-Amerikas fremste destinasjoner for fiske. I Alaska fiskes det mer enn noen annet stat i USA. I Alaska kan man utøve forskjellige typer fiske. De to mest populære er laksefiske og kveitefiske. Andre vanlige typer fiske er saltvannsfiske, fluefiske og isfiske . Fiskere har en rekke forskjellige typer fisk som de kan fiske inkludert: flere type laks laks, som kongelaks, coho, chum, sockeye, og pink, samt ørret, gjedde, røye, Dolly Varden, og Grayling.

Foto: Dag Kjelsås.

Vi har valgt destinasjoner basert på sikkert fiske både mht vandringen, men også elvens utforming. Hyttenes nærhet til fiskeplassene er vesentlig og at man er på plasser så man er for seg selv. Fiskereiser er best i juni til september.

Alaska er USAs største delstat i areal og ligger i det nordvestlige Nord Amerika, fysisk adskilt fra resten av USA med landegrense kun mot Yukon, Canada. Det er den 49. delstaten som ble opprettet i USA. Området ble kjøpt fra russiske interesser 30. mars 1867 for beskjedene 7,2 millioner. 

Med et areal på 1.518.800 km 2 (ikke medregnet Aleutene) Alaska en femtedel av størrelsen på nedre 48 statene.  [ 6 ] fiskekort er pålagt ved lov i Alaska for både beboere og ikke-beboere.