British Columbia, CA

Bjørnejakt er en stor og sterk opplevelse. Du vil aldri glemme et opphold i villmark langt mot nord. Uansett om det er elgjakt, bjørn, eller hjort så skal opplevelsen være positiv. En arrangør av jaktreiser skal bringe deg trygt frem, - og tilbake. Samt gi deg et positivt opphold med riktig innhold. Jakten på en reisearrangør med riktig erfaring er nå over. Du har funnet OpplevVerden. Nå kan den virkelige jakten begynne.

Britisk Columbia er en provins vest i Canada og grenser til Stillehavet. Dette er den provinsen canadiere selv mener er den vakreste provinsen i Canada. Rocky Mountains skjærer gjennom Amerika og hele British Columbia fra syd til nord. Rocky Mountain kan fremvise naturperler på rad og rekke; Hot Springs, Lake Loise, Jasper nasjonalpark, Coast Mountain m.m. British Columbia må bare besøkes og oppleves.

Den geografiske plasseringen til British Columbia gjør at British Columbia er en fantastisk destinasjon for fiskere enten du vil fiske etter den ultimate Steelheaden i de store elvsystemene i vest eller fin regnbuørret  i majestetiske Rocky Mountain for å nytes og fingerspises i medbrakt stekepanne.

Viktige byer er blant annet hovedstaden Victoria som ligger på Vancouver Island, og Vancouver. Vancouver ligger helt ned til Stillehavet med en hvit bystrand foran byen med sin storby karakteristiske skyskrape skyline med Coast Mountain med hvite spisse fjelltopper som bakteppe.

Provinsen har valgt den meget sjeldne kermodebjørnen som sitt nasjonalsymbol. Britisk Columbia har nesten 5 millioner innbyggere, dekker 944 735 km² og er dermed den tredje største av Canadas ti provinser både hva befolkning og areal angår. Britisk Columbia ble en egen provins i 1871.

British Columbia er et fjelland, med noen av de mektigste fjellpartier i Nord-Amerika. Fire hovedkjeder løper parallelt med hverandre i retning nord–sør. Mellom Coast Mountains og Rocky Mountains ligger et platåland. Høyeste fjell: Mount Fairweather 4.663 moh i Saint Elias Mountains på grensen til Alaska. Fjellene er gjennomskåret av en rekke elver. Langs enkelte av disse finnes fruktbare daler med rikt dyreliv. 

Vassdragene huser mengder av fisk, bl.a. laks. Kysten er oppskåret av mange fjorder og en rekke øyer. Den største er Vancouver Island 32.137 km2. Canada's høyeste fossefall, Della Falls er 440 m på Vancouver Island. British Columbia har en rekke nasjonalparker, blant annet verdens tredje største; Banff National Park etablert i 1885.