Bjørnejakt i British Columbia Canada

Be om pris

Prisen inkluderer

10 dagers reise med 7 dager smygjakt.Kost og losji på destinasjonen.
All bakketransport på destinasjonen.
1:1 guide. Ekstra jaktdag kan avtales.
Troféavgift for 1 bjørn inkludert.
Mulighet for bjørn nr 2.

Priser forutsetter minimum 4 jegere.
Forøvrig se våre betingelser.

Spørsmål/bestilling

ringberg@opplevverden.no

(+47) 90569805

Bjørnejakt i Canada. En våt drøm for enhver jeger som elsker store naturopplevelser. Her er det omgivelser som tar pusten fra deg. Rocky Mountains viser seg her fra sin beste side med sin ville natur, snødekte fjelltopper, varme grønne frodige dalbunner med elver og ørretvann.

I dette høye fjellandskapet sør i Canada,bor vi i hytter av den gamle sorten med laftet tømmer som ligger idyllisk til. Svartbjørnjakt i et av British Columbias mest spennende områder: midt i hjertet av Rocky Mountains i Pursell Wilderness. Hvis du kjenner til naturen ved Jasper, Banff og Lake Louise så vet du at du kommer til det ypperste canadisk natur kan by på.

Under morgenøkta kan det benyttes det hunder til sporing, kombinert med smyg/postering,– men bjørnejakt foregår i hovedsak som ren smygjakt på ettermiddagen. 

Fra overhøyder brukes kikkerten flittig for å observere bjørn på motsatt side. Når bjørn er observert starter forflyttingen over til motsatt side med stadig observasjoner for best å fastslå eventuell forflytting mot bjørnen. Siste strekningen foregår på samme side/nivå og bør være så stille som mulig mot siste observasjonsted.

Når bjørnen sees på ny er du som regel på skuddavstand og skal stille til skudd. Det kan være stor variasjon i skuddavstand som oftest avgjøres av topografi. Hvis det ikke er elver eller juv som forhindrer fortsatt smyging kan du regne med å komme på kort hold. I all hovedsak er det vindretning og bjørnens hørsel som er utfordringen.

Hvis det ikke blir felling gjentas fremgangsmåten, denne gangen fra mot-satt side. Her er det viktigste verktøyet en god kikkert med høy forstørrelse.

Våre guider har drevet fangst og jakt i området i 30–40 år. De kjenner området som egen bukselomme og vet hvordan viltet oppfører seg, avhengig av vær, vind og årstider. Kunnskap om viltet, naturen og sportegn – deler de gjerne. Det meste av jakten foregår som smygjakt.

Transport er vekselvis med 4 x 4, hest eller til fots. 

Vårt område her byr på svartbjørn i flere fargevarianter, men domineres av den sorte. I vår reisepakke inngår guidet jakt med 1 bjørn og ulv. 

Dette er et terreng som innbyr til jakt med hest som fremkomstmiddel. Det er en egen opplevelse å forflytte seg i terrenget på hesteryggen.

Planlagte turer 2018:

Utreise 19/5 - hjem 27/5, utreise 30/5 - hjem 8/6, utreise 9/6 - hjem 17/6.