Bjørnejakt i British Columbia Canada

Be om pris

Prisen inkluderer

9 dagers reise med 6 dager smygjakt.
Kost og losji på destinasjonen.
All bakketransport på destinasjonen.
2:1 guide (1:1 mot ca 20% tillegg).
Ekstra jaktdag $ 1.000.
Troféavgift for 1 bjørn inkludert.
Troféavgift bjørn nr 2 $ 1.200 + lisens.

Priser forutsetter minimum 4 jegere.
Forøvrig se våre betingelser.

Spørsmål/bestilling

ringberg@opplevverden.no

(+47) 90569805

Bjørnejakt i Canada. En våt drøm for enhver jeger som elsker store naturopplevelser. Her er det omgivelser som tar pusten fra deg. Rocky Mountains viser seg her fra sin beste side med sin ville natur, snødekte fjelltopper, varme grønne frodige dalbunner med elver og ørretvann.

I dette høye fjellandskapet sør i canada,bor vi i en ranch av den gamle sorten med laftet tømmer som ligger idyllisk til ved en av elvene. Svartbjørnjakt i et av British Columbias mest spennende områder: midt i hjertet av Rocky Mountains i Pursell Wilderness.

Under morgenøkta benyttes det hunder til sporing, kombinert med smyg/postering,– mens bjørnejakt foregår som ren smygjakt på ettermiddagen. 

Fra overhøyder brukes kikkerten flittig for å observere bjørn på motsatt side. Når bjørn er observert starter forflyttingen over til motsatt side med stadig observasjoner for best å fastslå eventuell forflytting mot bjørnen. Siste strekningen foregår på samme side/nivå og bør være så rask, men stille, som mulig mot siste observasjonsted.

Når bjørnen sees påny er du som regel på skuddavstand og skal stille til skudd. Det kan være stor variasjon i skuddavstand som oftest avgjøres av topografi. Hvis det ikke er elver eller juv som forhindrer fortsatt smyging kan du regne med å komme på kort hold. I all hovedsak er det vindretning og bjørnens hørsel som er utfordringen.

Hvis det ikke blir felling gjentas fremgangsmåten, denne gangen fra motsatt side. Her er det viktigste verktøyet en god kikkert med høy forstørrelse.

Våre guider har drevet fangst og jakt i området i 30–40 år. De kjenner området som egen bukselomme og vet hvordan viltet oppfører seg, avhengig av vær, vind og årstider. Kunnskap om viltet, naturen og sportegn – deler de gjerne. Det meste av jakten foregår som smygjakt.

Transport er vekselvis med ATV, 4 x 4 eller til fots. 

Vårt område her byr på svartbjørn i flere fargevarianter, men domineres av den sorte. I vår reisepakke inngår guidet jakt med 1 bjørn og ulv. 

Her kan vi også tilby jakt med hest som fremkomstmiddel. Det er en egen opplevelse å forflytte seg i terrenget på hesteryggen.

Planlagte turer 2017:

Utreise 19/5 - hjem 27/5, utreise 30/5 - hjem 7/6, utreise 8/6 - hjem 16/6