Zambia

Zambia er en republikk i Afrika, som grenser mot Angola, Botswana, Den demokratiske republikken Kongo, Malawi, Mosambik, Namibia, Tanzania og Zimbabwe.

Landet har ikke egen kyststripe, og het tidligere Nord-Rhodesia. Sør i Zambia utgjør en del av Zambezielven, med en av verdens største fosser, Victoriafallene, grensen mot Zimbabwe. Zambia er en innlandsstat i det sørlige Afrika, det vil si at den ikke grenser til hav. Størstedelen av landet er småkupert platålandskap, beliggende mellom 900 og 1 500 moh. Landskapet skifter mellom flate, myrlendte senkninger, dypt nedskårne elvedaler og langstrakte, slake åsrygger. De høyeste partiene ligger i nord med Muchinga-fjellene og Mbala-platået. I nord, nær Bangweulu-sjøen ligger et av verdens største innlangs sumpområder på 10.400 km2.
Dyrelivet er rikt, blant annet med bøffel, løve, leopard, elfant og flodhest. Det er også et stort mangfold med antiloper.

Våres område i Zambia byr på the big four, og har 100% fellingsstatistikk på bøffel. For deg som ønsker en bøffeljakt av kortere varighet og ikke for krevende er dette stedet. Forutenom jakten nedenfor tilbyr vi antilopejakt og annen storviltjakt.