Tanzania

Tanzanias geografi er en av de mest varierte og unike i verden. Kanskje derfor mange velger nettopp dette fantastiske landet som sitt safarieventyr. Tanzania inneholder så vel Afrikas høyeste punkt, Kilimanjaro, som innsjøer, fjell og mange naturreservater.

Den nordøstlige delen av Tanzania er fjellrik og inkluderer Meru og Kilimanjaro, som begge er utdødde vulkaner. Kilimanjaros naturlige skjønnhet, i tillegg til at det er Afrikas høyeste punkt, trekker til seg tusenvis av turister hvert år.
 
Vest for disse ligger Serengeti nasjonalpark, kjent sin årlige migrasjon av millioner av gnuer, i tillegg til mengder med løver, leoparder, elefanter, neshorn og afrikanske bøfler. Nær parken ligger Olduvai-ravinen hvor mange av de eldste hominid–fossilene og gjenstander har blitt funnet. Andre arkeologisk viktige funn er det eldste beviset på hominidenes bruk av tre ved Kalambo-fallene på grensen til Zambia.

 Videre vest ligger Victoriasjøen på den kenyansk–ugandisk-tanzanianske grensen. Dette er den største innsjøen i Afrika og er tradisjonelt utpekt som Nilens kilde. Sørvest for denne separerer Tanganyikasjøen Tanzania fra den Demokratiske Republikken Kongo. Denne innsjøen regnes som den nest eldste og nest dypeste innsjøen i verden etter Bajkalsjøen i Sibir.

I tillegg når du den fantastiske øya Zanzibar med en times båttur fra Dar Es Saalam