British Columbia, CA

Britisk Columbia er en provins vest i Canada og grenser til Stillehavet. Dette er den provinsen canadiere selv mener er den vakreste provinsen i Canada. Rocky Mountain skjærer gjennom hele British Columbia fra syd til nord. Rocky Mountain kan fremvise naturperler på rad og rekke; Hot Springs, Lake Loise, Jasper nasjonalpark, Coast Mountain m.m. British Columbia må bare besøkes og oppleves

 Britisk Columbia kan by på et mangfold som ingen annen plass i Canada kan vise til. Enten det gjelder natur, dyreliv eller fiske. Naturperlene står i kø for å oppleves med majestetisk fjell og dype daler hvor glitrende elver og vann snirkler seg frem. Alt fra krystallklare vann med ildgrønn bunn til klare elver og bekker hvor det står så tett med ørret at de kan fanges med bare hendene, Dette er enhver naturelskers paradis. Og har du sett naturfilmer fra National Geografic er sannsynligheten stor for at de er laget nettopp her i British Columbia.

Du finner en rekke steder velegnet for tematurer; fra rodeo i "cowboybyen" Calgary til vakre Victoria med sine særpregede arkitektur. Eller steder som Head-Smashed-In-Buffalo-Jump som slettene med de høye klippene heter hvor indianere fikk sin mat og klær fra.

Viktige byer er blant annet hovedstaden Victoria som ligger på Vancouver Island, og Vancouver. Vancouver ligger helt ned til Stillehavet med en hvit bystrand foran byen med sin storby karakteristiske skyskrape skyline med Coast Mountain med hvite spisse fjelltopper som bakteppe.

Provinsen har valgt den meget sjeldne kermodebjørnen som sitt nasjonalsymbol. Britisk Columbia har nesten 5 millioner innbyggere, dekker 944.735 km² og er dermed den tredje største av Canadas ti provinser både hva befolkning og areal angår. Britisk Columbia ble en egen provins i 1871.

British Columbia er et fjelland, med noen av de mektigste fjellpartier i Nord-Amerika. Fire hovedkjeder løper parallelt med hverandre i retning nord–sør. Mellom Coast Mountains og Rocky Mountains ligger et platåland. Høyeste fjell: Mount Fairweather 4.663 moh i Saint Elias Mountains på grensen til Alaska. Fjellene er gjennomskåret av en rekke elver. Langs enkelte av disse finnes fruktbare daler med rikt dyreliv. 

Vassdragene huser mengder av fisk, bl.a. laks. Kysten er oppskåret av mange fjorder og en rekke øyer. Den største er Vancouver Island 32.137 km2. Canada's høyeste fossefall, Della Falls er 440 m på Vancouver Island. British Columbia har en rekke nasjonalparker, blant annet verdens tredje største; Banff National Park etablert i 1885.