Cowboy og rodeotur

15.900

Prisen inkluderer

7 dager reise med 5 dager rodeo.
Kost og losji på destinasjonen.
All bakketransport på destinasjonen.

Priser forutsetter gruppe på 4-8 Forøvrig se våre betingelser.

Spørsmål/bestilling

ringberg@opplevverden.no

(+47) 90569805

I det nord-østre hjørnet av British Columbia er det "back to basic" som gjelder. Her trives du som vil oppleve vesten og western; rodeo med bullriding, chuckwagon, villhester m.m.

Du vil utvilsomt få assosiasjoner til gamle dager hvis du reiser med oss hit. Her er det en liten uke med masse inntrykk og opplevelser for deg som har sans for rodeo.

Kvegwrestling med ungdyr er en øvelse med høy fart og som gjør at utøveren som regel får et grundig gjørmebad enten han klarer å nedlegge dyret eller ei. Utøveren stuper ut av hestesalen i høy fart og må treffe hornene perfekt med nevene når han lander ellers...

Hastighetsridning er en annen øvelse som gjennomføres fra stillestående til maks fart på en hinderbane hvor tønner skal rundes i et halsbrekkende tempo. Her må rytteren kombinere presisjon med høy fart og meget god samspill med hesten.

Villhester er en egen halsbrekkende gren hvor rytteren får en "heisatur" på en villstyring av en hest og det ender som oftest som på bildet til venstre; i beste fall med luftige svev. Eller i gjerdet rundt.

Chuckwagonrace har også sitt opphav fra westerntiden og finnes i flere varianter fra race med hest og vogn til full ekvipasje. Den mest avanserte formen er fra stillestående at medryttere laster vognen med tønner før vognen kan sette seg i bevegelse og rytterne må opp i salen og ri etter vognekvipasjen og de må krysse mållinjen sammen. Her er det mye knuffing og krasj i stor fart før de er i mål.

Bullriding er rodeoens definitive høydepunkt med okser som er så ville at det er en kunst å klare å bli sittende i bare noen sekunder. Her er det til alt overmål bare anledning til å holde seg fast med en hånd!

Klarer man å "klore" seg fast i 8 sekunder er du i mål. Da er det bare med hvilken stil man har ridd som kan skille de beste fra de beste! Faller mange av, som svært mange gjør, vil oksen gjøre alt for å stange og sparke den som ligger på bakken. Her er det om å holde seg på bena.

I tillegg er det mye aktivitet i byen i denne perioden.